2 tankar på “Kontakt

  1. Kan inte hitta hur man kommenterar i bloggen… Kan vara för att jag sitter på mobil som inte sammarbetar? Följer annars din blogg, är intressanta funderingar och känns som hälsosamt tänk 🙂

    Men tänkte ifrån ditt senaste blogginlägg att det kunde vara intressant att veta att det inte är ovanlgit att träna piaff på hårda ytor, så som trä eller betong för att höra nedslagen, att hästen trampar taktfast. Mindre vanligt i Sverige, mer vanligt nere på kontinenten framförallt verkar portugiser och spanjorer använda det. Islandshästar rids av samma anledning gärna på hårt underlag när ryttarna tränar på att känna och hitta rätt takt på i stort sett alla gångarter; islandsryttare brukar vara duktiga på att ha olika fraser eller annat som de sitter och mumlar för att jämföra med nedslagen och att de ska vara korrekt (tror min vän lärt sig säga black&decker väldigt snabbt gång-på-gång-på-gång för takt i tölt).

    Finns fö fyra stora kända skolor (finns såklart flertal mindre och de som inte hålit på lika länge) i europa som är stora på att bevara den mer äldre klassiska dressyren, den Spanska i Wien (de som rider bara lipizzaner), den Spanska i Jerez (som rider PRE), den Portugisiska i (som rider PSL) och jag inte minns vilken stad den ligger i, tror det är Lissabon?, och den Franska i Saumur (som rider flertal raser).

    Arthur Kottas Heldenberg är tex känd Wien-Spansk ryttare, Philippe Karl är känd ifrån Franska, Julio Borba är bekant i Sverige ifrån den Portugisiska.

    • Hej Jenny! Kul med kommentarer.. Har inte aktiverat kommentarer på bloggen, det flesta kommer från Fb 🙂 Jag har koll på de stora skolorna inom ridningen. Har t o m träffat Kottas och följt honom när han var chef i Wien. En fantastisk ryttare. Philippe Karl har jag också studerat, fast på håll, så även Oliviera. Det finns mycket bra att hämta i historien även om utvecklingen som tur är går framåt.Roligt att du följer bloggen! 🙂 /Kajsa

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.