Ett sammandrag

Förbereder sista jobbet innan min påskledighet, jag behöver komma på en bra övning för kursdeltagarna idag. Jo, jag vet att det är påskafton men det finns ju en dag imorgon också och då är jag ledig.

Skummar som avslutning igenom igenom ett ridsportmagasin i pappersformat och konstaterar att det förmodligen är tur att jag och min hästar har överlevt och kunnat prestera genom åren.

Jag har t ex aldrig använt s k teknikskydd eller haft en sadel utformad enbart till min bäckenform. Däremot har jag alltid själv jobbat med och också alltid tjatat på mina elever om god hållning 24 timmar om dygnet. Alltså inte bara timmen i sadeln.

Jag har aldrig anlitat origopat eller annan snabbutbildad diplomerad alternativbehandlare.

Ve och fasa, jag har ridit in alla min unghästar med traditionell betsling, även tre-åringar mitt i tandväxlingen och det har gått fantastisk bra! Inga rädda hästar med skador i minnen. Tur…

Longering har i min värld gjorts med kapson och lina och det har funkat. Jag kan fläta en man (ganska) snabbt och jag är en hejare på att rykta.

Som tur är har jag aldrig hittills stött på en häst med ”headshaking syndrome” och jag har fått lära mig att alla hästar behöver ridas ute i naturen, hoppas och skolas på en bana.

Känns skönt att hästeriet är beständigt men också spännande att det finns forskning som kan hjälpa oss och våra hästar till en bättre och ibland enklare tillvaro.

Jag drar mitt strå till den stacken på mitt sätt, genom mitt arbete i ridhusen.

Det fanns en grej i tidningen som jag blev upprörd över och det var en liten annons i  slutet. Jag trodde att tiden var förbi för underliga medikament.

Hästar med smärta, ömhet och stelhet ska behandlas av veterinär, inte med undermedel inhandlade på nätet.

Hur som helst önskar jag alla en Glad Påsk! Ut i solen även om underställ och mössa fortfarande är av stor vikt.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s