Amazing, del 5 och vi avslutar projektet med galopp

Det händer ofta bra saker på måndagar. Som idag, snö och isfritt, ingen styv kuling och hela ridbanan var över vattennivån. Då gäller det att passa på för det har verkligen varit motigt det sista. Vädret har inte visat någon samarbetsvilja alls och vi vill bli färdiga! Det står en nybliven treåring och stampar i kulisserna, fast den får nog stå och växa ett tag till. Igår dök det upp ett nytt projekt som är 4 år och då får den gå före i kön.

Fördelen med att vänta in hyggligt väder är att allt hinner sjunka in, ridningen och hantering blir en vanlig vardag för hästarna och vad gör det om det tar några veckor extra. En treåring har rätt att ta tid.

Idag blåste det en vänlig medvind och då blev det galoppremiär. Alltid spännande med första fattningen, det kan hända vad som helst. Men som den klippa Amazing är så fattade hon snällt galopp, även om de första sprången var något ”bromsiga”.

En gång är ingen gång tänkte Eva så hon fattade om igen och då gick det hur fint som helst. Hästen har en trevlig galopp och är mjuk i ryggen, det lovar gott för framtiden. Höger galopp blir det nästa gång, det brukar inte vara några problem men det ena varvet är oftast lite krångligare så hon får vila på detta någon dag.

Nu har jag visat, i det lilla formatet, hur Eva och jag hanterar den första utbildningsperioden med en 2½-åring. Hästen går att rida i alla gångarter i båda varven. Hon har accepterat bettet, går i en ändamålsenlig form samt är styrbar så de enklaste vägarna fungerar. Fyrkant, 20-metersvolt och hörnpasseringar som är acceptabla.  Hon kan göra halt och stå stilla med ryttare på ryggen och står stilla vid hantering och naturligtvis vis upp- och avsittning.

Amazing är van att var ute i terrängen, hon har varit i ett ridhus och hon är lätt att lasta,köra samt sko. Hon är van vid att världen rör sig, hundar, barn och bilar är vardagsmat och nu tycker vi att hon är inriden. Lilla ”Amy” åker snart hem till sina uppfödare jag tackar henne för gott och givande samarbete.

Det är alltid lika fascinerande att se hur den unga hästen tar till sig sitt nya ridhästliv och jag är väldigt glad varje gång det går så här bra!

Amazing f -14 e Ampere – Sandro Hit

Uppf: Helene Kellerman-Johansson & Anders Johansson

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s