Amazing, del 4: Unghästutbildning i microformat, nu är hon lös och ledig.

Jag är fascinerad och jag menar det ärligt! Varje gång vi får en häst att förstå och amazingacceptera att bli ridhäst blir jag lika imponerad av att det är möjligt. Faktiskt nästan lite rörd, trots alla års rutin.

Det ska till ett visst mått av hängivenhet för att kliva ut på ridbanan en ”ledig” lördag för att supporta och dokumentera, precis när det blir ljust. Kallt var det också…

Det har gått en och en halv vecka sen sist. De dagar underlaget tillåtit har Amazing vid 4 tillfällen snällt skrittat och travat i linan några minuter med ryttare på. Lite ”rund i ryggen” vid något tillfälle men i det stora hela tar hon övningarna med upphöjt lugn.

Idag var det dags för nästa steg, fri från linan. Nu har hon fattat att hals och huvud ska hållas rakt framför henne och att resten av kroppen ska gå i samma riktning, det går alltså hjälpligt att styra. Hon kan starta och stanna så det var bara att pröva. Vi vill att det ska gå att RIDA, inte fara runt som getingstucken eller som en humla i en papperspåse hit och dit när linan är borta.

Det gick alldeles lysande! Delexamen med betyg stort A skulle jag vilja säga. Nu får hon smälta detta, öva på denna nivån och invänta nästa mildväder. Sen blir det galopp!

Vi har roligt på jobbet, det hörs…

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s