Överbetslat, ombetslat

När jag skrev inlägget Överbetslat för några veckor sedan var det många som reagerade och ville höra hur det gick framigenom.

Denna veckan träffade jag ekipaget igen och var mycket nyfiken på hur det gått. Jag hade fått lite smyginfo om byte av utrustning men hur det gått visste jag inte.

Jag blev imponerad! Hästen var lugn, stod still när ryttaren satt upp och fungerade precis som vilken annan unghäst som helst. Jo, hästen är 7 år men den får gå under epitetet unghäst för den behöver ”gå om några klasser”.

Träns med vanligt tvådelat tränsbett, nosgrimma av remontmodell lagom spänd var utrustningen för dagen.

Ryttaren tränade idag på att bli mindre yvig i sin hjälpgivning och red på volt och fyrkant, med snygga hörnpasseringar, i alla tre gångarter.

Tänk vad små förändringar kan göra. Det var en mycket gladare och mer självsäker  ryttare som åkte hem för att öva vidare över sommaren.

Något annat vi pratade om idag var de i media omtalade vaggorna på specialtränsen från en större tillverkare. Det var också andra resårbelastade tyglar med i diskussionen samt ett bett från Irland jag aldrig sett förut. Funktionen på vaggor och resårtyglar och dess eventuellt positiva inverkan på ryttarnas tygeltag lämnar jag därhän. Jag kan inte se hur de skulle kunna tillföra något i det stora hela, men jag ska fundera vidare

Vi håller på med en materialsport, det är tydligt.

resårtygel

Den här modellen marknadsförs av en av våra största internationella dressyrstjärnor. Jag är ytterst tveksam om de finns i den ryttarens egen sadelkammare…

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s