Att bli den bäste

De flesta ryttare lever med en dröm. Jag känner en som helt nyligen och äntligen fick galoppera över den stora ängen nedanför sitt hus, det hade han drömt om i flera år.

Jag själv drömde, sen jag träffat Ulla Håkansson med hennes Ajax på Strömsholm, om att få rida Grand Prix på slottsbanan på Strömsholm. Det har jag gjort, med två olika hästar!

Några drömmer just nu om att få åka till Brasilien och representera Sverige i OS och någon drömmer säkert om att den där fölungen som föddes i natt ska bli den som vinner Fölchampionatet.

Alla vi vet, att det är många parametrar som ska sammanfalla för att drömmen om t ex. en internationell ryttarkarriär ska gå i uppfyllelse. Att det i de flesta fall krävs en stor plånbok alldeles full med pengar är ingen hemlighet.

Det är oftast anledningen till att ge upp, avsaknaden av tillräckligt med pengar. Det går inte att köpa tillräckligt begåvade hästar eller tillräckligt många. Det finns för de flesta glada amatörer inga möjligheter rent ekonomiskt att träna och tävla på det sätt som krävs för att kunna satsa fullt ut.

En något uppgiven ponnymamma med skadad ponnyn på rehab mellan två klinikbesök undslapp i ett svagt ögonblick: ”Vi kommer aldrig att ha råd” när det pratades om en drömd satsning för barnet.

Då tittar den kloka unga ryttaren en stund på sin mamma och säger sen:

” – Zlatan hade inga pengar från början….”

Nä, det hade han inte och nu har han råd med allt han kan tänka sig. Så kan det bli om allt går den tänkta vägen. Begåvning, talang, vansinnigt hårt arbete, en hjärna gjord för fotbollsstrategi och kanske en liten gnutta tur satte guldskor på de fötterna. Jag är tämligen ointresserad av fotboll som sport men att se Zlatan när han plötsligt blixtrar till och fjollrar in bollen i mål på något osannolikt vis, då blir jag imponerad.

Lika imponerad blir jag av att se de ryttare som verkligen vill något kämpa sig framåt. Tro på sig själv, det kan alla lära sig att göra.

För den som eventuellt inte sett Volvos nya reklamfilm med Zlatan kan klicka på länken. Jag tycker den är bra och inte bara för att jag älskar Volvo utan för att den ger hopp.

https://www.youtube.com/watch?v=2QzJCtpp5k4

Stå på dig Siri och alla andra som drömmer, det är möjligt…

received_1023453564415584

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s