Framgång på olika sätt

Nu är det söndagskväll. Då kan jag läsa på fb om tävlingsresultat runt om i landet från den gångna långhelgen. Det är många glada miner och grattisönskningar, bilder på prisrosetter och plaketter. Härligt att läsa om glädje och förväntad eller oväntad framgång. Ridsport när den är som allra bäst.

Det som slår mig när jag kollar på de meddelanden jag fått från mina ryttare som varit på olika platser är att framgång mäts på olika sätt.

En ryttare är överlycklig för att den kunde komma iväg på den tävling som var planerad. Det är inte givet för alla tävlingssugna att hästen är frisk, barnvakten är på plats och att bil och trailer fungerar som de ska.

En annan är lättad för att den kom på vad det var som trasslade till det på framridningen. Tävlingen dag 2 gick betydligt bättre än dag 1 och meningen ”Vad gör jag för fel?” byttes till ”Idag gick det mycket bättre!”

En ryttare har fått bekräftat att nytänkandet i träningupplägget ger resultat och en annan, CKsom verkligen släppt allt och flyttat långt bort, gör sin debut i stora sammanhang och det med den äran.

 

 

Jag har en ryttare som sitter med benet i gips hemma i soffan gläder sig med andras framgångar och så har jag en liten ryttare som tappert kämpar för att hitta glädjen i att bara umgås med sin ponny som för tillfället är i rehab istället för på tävlingsbanornaB på prommenad

 

Jag kan fortsätta räkna upp fler olika sätt som mina ryttare mäter sina framgångar med och jag är oerhört stolt över att alla hittar positiva saker i det de gör.

En ryttare som haft det lite extra trögt skrev: ”Idag red jag bra! Jag är riktigt nöjd!”

En annan skrev ”Tappade stigbygeln och kom åt henne med sporren 😩 annars gick hon klockrent.”

Det värmer ett tränarhjärta!

Nu när jag funderat igenom ryttarnas bravader i helgen är slutsatsen att jag är stolt över allihop och även  mig själv som tränare. De har lyssnat på mitt tjat, tagit till sig och förstått vikten av att analysera sin insats. De ger hästarna en ärlig chans samt ser även de små stegen framåt.

Grattis till de som fått rosetter och lika mycket grattis till de som kämpar på i väntan på sina.

US

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s