Fångade i kameralinsen

Media eller enskilda personer får emellanåt skäll för vinklade reportage eller ”snedvridna” bilder när avsikten är att skapa debatt eller starta s.k. mediadrev. Förfärligt när det drabbar någon oskyldig stackare.

Vi inom ridsporten är inte undantagna från detta fenomen. Kameror av alla modeller finns alltid närvarande och används för det mesta för den goda saken, men tyvärr inte alltid.

Populära, framgångsrika ryttare och tränare är oftast de som har objektiven riktade mot sig så fort de sticker ut näsan från eget stall. De fotas överallt och i alla möjliga och omöjliga ögonblick. En del ryttare känner sig orättvist behandlade då de upplever att de ofta fotas i ”fel” ögonblick.

Ingen ska behöva känna sig förföljd, oavsett av vad. Vi vill ha en öppen sport och då har alla ett ansvar. Jag pratade om detta på ett föredrag, att förhålla sig till sporten och hästarna på sådant sätt att möjligheten till att missförstås inte finns.

Jag tog Tinne Wilhelmson-Silfvén som exempel. Jag kan inte minnas att hon någonsin Tinnevarit i hetluften eller ifrågasatt vad det gäller hästhållning, träningsmetoder, ridning eller något annat där hästar skulle kunnat fara illa. En bra förebild!

Lyckligtvis är Tinne som nationell eller internationell stjärnryttare inte ensam om att vara ett gott föredöme, de är fler.

Länken här under skickade en kompis till mig. Charlotte Dujardin och Carl Hester har varit i Jerez, Spanien på turné i några veckor. De var följda av media hela tiden och allt de gjorde publicerades. De båda är i min värld väldigt bra på att sprida en positiv bild av dressyrsporten.

Charlotte to join Royal School at Jerez!

Nu är det Bruksprov på Flyinge och stora tävlingar i Borås, Gina Tricot Grand Prix . Det blir många tillfällen att se fina hästar och duktiga ryttare. Hoppas det kommer finnas bra, rättvisa reportage och många fina bilder i media under veckan. Precis som det ska vara när ridsporten visar upp sig för omvärlden.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.