Kompis med hjärnan

Jag har miljoner idéer. En av de jag gillar riktigt mycket är att jag kom på att jag skulle implementera min golftränare/mentalcoach Lasse Evertsson PELEVA  i mitt arbete med mina elever. Vi har kört två föreläsningar i vinter för en större grupp bestående av mina elever, mina ”civila” vänner och ett gäng av mina golfkompisar. Temat har i korthet varit: ”Ge mig möjlihget att växa och hur leder jag mig själv på bästa sätt.” Mycket uppskattat och ett roligt sätt att träffas avsuttet i vintermörkret

Igår var det dags för nästa steg, de som ville mer, den lilla exklusiva ”OBS-klassen” hade sin första sittning. Namnet kommer av en humoristisk tillbakablick till min skolgång. De (vi?) som ibland skötte skolan så-där-bra kunde få lite s k studiejälp i mindre grupp. Då fanns det resurser i skolan! Idén var god och alla fick den hjälp de behövde.

Ämnet för min mycket välartade s k OBS-klass är ”Träna för tävling” och tanken är att deltagarna ska få hjälp att på bästa vis hantera sig själva när de är under press, alltså t ex i tävlingsmomentet.

Det är väldigt intressant att ha en föreläsare som inte kan något om hästar. Lasse kan ”allt” om golf, mental coaching och mycket annat. Han har bl a jobbat med elitidrottare inom andra grenar. Alltså kunde vi idag lära oss saker från en hockey- eller fotbollsspelares mentala arena. Väldigt lik vår!!

Vi hade en rolig och inspirerande dag, insikterna duggade tätt och det blev många goda Jollyskratt..Första halvan av dagen pratade jag träning av hästen och andra halvan pratade Lasse om att träna sig själv.

En liten grupp ger ett bra samtalsklimat och det var ”högt i tak” i resonemangen. Det är full diskretion, inget som blir sagt kommer utanför rummet. Det är roligt att se hur gruppen växer ihop genom ömsesidig förståelse!

Det är ett projekt, testa nytt är spännande. Vi kan bli mycket bättre på att förvalta och utveckla våra förmågor utanför sadeln. Vill vi vara en julgranskula i glas eller en studsboll?

Vi växer och ”Kan du så kan jag!”

Full koncentration...

Full koncentration…

 

 

 

 

 

Annonser

One thought on “Kompis med hjärnan

  1. Ping: Två par ridbyxor | Kajsa Boström Dressyr

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s