Hon kom, hon sågs och segrade

Så var ytterligare en guldmedalj bärgad av Charlotte Dujardin och Valegro. Tämligen ohotad i en nästan felfri Grand Prix Special. Hon rider så fantastiskt bra…

Guldekipaget

Guldekipaget, med procenten för ögonblicket på 90,00

För övrigt var det blandat, precis de orden använde vår gode lagledare Bo Jenå. Jag missade starten på klassen och klev in i TV-sändningen när en ryska inte fick sin häst att springa åt det hållet hon hade tänkt. ”Nu är den över tygeln…” sa Gunilla Byström och hon hade alldeles rätt.

Sen var det ösregn, missade serier i mängder, hästar som inte brydde sig om att piaffera, någon som inte hann göra halt och hälsa på domarna. En häst gick på bakbenen, en kom inte till start, någon satte poängrekord och någon annan fick ganska få poäng.

Oavsett resultat för dagen så är det fantastisk vad de där hästarna uträttar.

Kommentatorerna hade fullt upp att hinna med att förklara vad som hände inne på banan. Lite roligt var när de påpekade att Carl Hester inte använde sporrarna utan satt med skänkel utifrån hästens sidor … Det gjorde han kanske inte, den skänkeln ligger väl där den ska, men något grävande med sporrarna förekommer inte på Nip Tuck.

Min mamma, över 80 och livrädd för hästar i verkligheten var överlycklig när jag pratade med henne efter sändning var slut. Hon hade upptäckt en liten ruta nere i TV-rutans vänstra hörn där hon kunde läsa vad hästen höll på med. Mycket stolt var hon, för nu visste hon vad ”half pass left” var för något!

Dressyrsporten är fantastisk, den har något för alla!

 

 

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s