Utveckling!

Vårsäsongen är igång på allvar och det har börjat riktigt bra! Tävlingar överallt på alla nivåer och dicipliner. Jo, jag har duktiga hoppryttare också ibland mina elever.

Just denna helgen ramlade placeringarna in och det är ju extra roligt. Lika roligt, fast utan rosett, var det för den ryttare som tog hästen och sig igenom sitt program utan bocksprång. Olika målsättning berikar mitt jobb.

Spännvidden denna helgen gick mellan Intermediaire II ner till L:C. Svår klass ÄR svårt och det är så fantastiskt roligt att få se hur till synes omöjliga drömmar faktiskt blir realitet. Jag kallar hästen för humlan Warmann, han flyger fast han inte kan. Warmann startade

Svårklassekipage med ny outfit Foto: P.Petterson

Svårklassekipage med ny outfit
Foto: P.Petterson

samma klass förra året men mindre lyckosamt då det i efterhand visade sig att han hade ett mystiskt problem i bogleden. Nu, ett år och mycket rehab senare fixade han sin uppgift  precis så bra som vi hoppades. Rutin är inget ryttare får gratis, det krävs många ritter på svårklassnivån för att bli bekväm i fracken.

Rutin har oftast inte 4-åriga hästar heller, men det blev en rosett med hem i debuten för en

Härlig läsning! Foto: Tina Jonsson

Härlig läsning!
Foto: Tina Jonsson

av mina nya favorithästar. Delores tuffade runt i sitt program och gjorde sin domare lyrisk! Roligt med så mycket positiv feed back från domarhåll. Ryttaren Eva fick 9 på sitsen, där tar jag åt mig en del av äran

En annan ryttare har gjort comeback på banan efter flera års slit och motlut. Hon fick med en rosett i samma klass.

Rutin har man inte heller i klasser på nya nivåer men det skrämde inte. Två debutanter i Msv B åkte hem med rosetter i bagaget. Heja Fia!!

Sist men inte minst lilla Mumin som nu äntligen slipper kandaret. Han har ett ovanligt problem, tandköttet växer där det inte ska och platsen i munnen är/blir begränsad. Nu hänger tränset på och det blev pris i hans klass. Nu kan vi tänka framåt igen när kandaret kan bli kvar i sadelkammaren.

Som sagt, mitt jobb är varierande. Vissa dagar, framförallt när hästarna blir sjuka, är det så himla tungt och andra dagar som igår känns det som allting får nya dimensioner.

Att någon sätter 11 byten i varje med betyg 7 rätt igenom, en 4-åring håller nerverna under kontroll, en ryttare kommer ihåg att andas och får nerverna under kontroll, en ryttare kör in på nya vägar och en häst får enklare liv, visst berikar det!

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s