Jaa, hur svårt kan det vara?

Nätdebatter, det rullar hit och det rullar dit. Någon tycker sig alltid sitta inne med den enda, i vissa fall enkla, sanningen. Just nu är det en manlig bloggare/ryttare som ligger högst på gilla/dela-toppen. Han tycker att ”alla” krånglar till hästhållningen och använder”extra allt” när det gäller utrustning, foder och allmän omvårdnad.

Han gör enligt egen utsago tvärtom och han har inga som helst problem med något när det gäller hästbeståndet, bara att gratulera. Jag tror att det finns många fler ryttare som har samma sunda hästhållning men de upphäver inte sin röst i debatterna.

Hästvänlig hästhållning har blivit ”inne” att visa upp. Kan kanske beror på den emellanåt negativa uppmärksamhet som sporten fått. Hästar som tränas med omdiskuterade metoder, med märklig utrustning, omskrivna dopingfall och tragiska dödsfall.

Nu poppar det upp feel-goodbilder från alla möjliga hörn och det är bra. En sak som jag reflekterat över är den absolut vanligaste kommentaren, från fans och supporters, i vidhängande trådar:  ”Fantastiskt att se att ”xxx” får leva ett vanligt/riktigt hästliv”

Betyder det att den stora massan har en uppfattning om att tävlingshästar i allmänhet lever ett liv som inte är ok?

Här kommer en hälsning från Top of dressage, hemma igen från sina äventyr i Las Vegas

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s