Grönare gräs på andra sidan?

Det är väldigt roligt att det kommer världsnamn inom dressyren till Sverige för att dela med sig av sina erfarenheter och arbetssätt. Vi har en lång dressyrtradition med mycket kunnande och i perioder har det varit medaljörer av svensk nationalitet i de stora mästerskapen.

Men varför egentligen behöver alla dessa världsryttare komma hit och poängtera de mest grundläggande sakerna inom dressyren? Jag tänker på saker som attt rida lugnare, släppa fram nosen, låta hästarna pausa ofta, arbeta mer i skritt, rida fram lite längre och i mer avspänd form, variera passen, rida ut i skogen eller en sådan självklar sak som att avsluta passet tidigare om hästen känns fin och mjuk? De har ofantligt mycket kunskap att dela med sig av inom dressyrarbetet men gott uppförande mot hästen och god grundridning känns som vi borde ha bättre koll på.

Vi har verkligen haft tur i år för Carl Hester, Kyra Kyrklund och nu senast i raden, Helena Langehanenberg som hade clinic i Täby i helgen, har alla pratat om dessa viktiga grundstenar i dressyren. Vi behöver upprepning…

Läs om Helene´s Sju dressyrnycklar….

Annonser