”Enade vi stå…”

Då var första klassen i REEM ACRA FEI WC DRESSAGE i Göteborg avklarad. Det var ett startfält utan de riktigt tunga namnen och det kunde enligt Patrik Kittel, som intervjuades i GP, bero på att toppekipgen redan var kvalade. Det positiva i detta var att fler svenska ekipage  fick en möjlighet att rida på en internationell arena. Patrik, som inte hade med sin förstahäst till Göteborg, red in sig på en andraplats och tyckte själv att han har bra slagläge inför dagens kur. Han har främst två tyska damer att tampas med så lycka till!
Min favorit, inte som vinnare utan som bästa ”outsider” var Paulinda Friberg. Hon red som första ekipage och gjorde det så bra att det blev en femteplats!
Domarna, som har en tung och viktig uppgift, var inte riktigt eniga om vem som skulle  vinna. Det var två som hade klassens vinnaren som etta… Patrik K, Isabell W och Eward G hade varsin domare  som tyckte dom skulle varit först. Det skiljde ytterst lite mellan de tre toppryttarna, så det är den som spänner bågen högst idag och klarar det som vinner.
Jag hoppas att Paulinda lyckas få ihop så många WC-poäng på de sista kvalen att hon får en chans att åka med till finalen i USA.

image

Annonser