Nybörjarridning är inne

Om du går till en ridskola och kollar på åskådarläktaren under en nybörjarlektion ser du oftast någon enstaka anhörig till eleverna. Fullt förståeligt, för underhållningsvärdet är lågt om du inte har nära relation till utövaren.

Men om du marknadsför dina obefintliga ridkunskaper lite listigt och har rätt kontakter i mediavärlden ser det helt annorlunda ut. Kanske är drömmen hos dessa ”mediala”nybörjare att det ska bli ett ”Let’s ride” som uppföljare till ”Let’s dance”?

Det finns en blogg på Hippson, ”Från noll-till hundra”, som handlar om en lastbilschaufför Daniel Bjärving och hans stapplande steg in i ryttarvärlden. På bloggen kan du bl a följa hans hästletande, bilder och filmer finns även på Instagram. Nu kör han inte vilka lastbilar som helst utan kända elitryttares hästbussar och det i sig kanske gör att han går från noll till hundra i sitt ridkunnande snabbt som blixten.

Andra blåbärs försök att avancera inom ridsporten vilket blir till rubriker är fotbollsmålvakten Ravelli och sist men inte minst Alex Schulman med sin kompis Sigge, som ska underhålla publiken på Sweden International Horse Show kommande helg med ” H&M Show: Poddkampen med Alex och Sigge”

Vem vet, det kanske blir succé. Det kanske bidrar till en anstormning av elever till nybörjarkurserna på landets ridskolor och det skulle ju vara en fantastisk grej. Eventuellt kan det bli lite svårt för landets alla ridlärare att förklara att de stora arenorna inte riktigt står öppna för alla nybörjare … samt att det för de flesta nybörjare tar fler än åtta gånger att lära sig att få hästen i galopp …

Annonser